Bridal makeup

Bridal makeup

Adjunk ívet a szempilláknak!

2017. október 26. - esküvői sminkes

szempillagondorites.jpg

  Mielőtt bárki belevágna a műszempilla kérdésbe, érdemes megnéznie sajátját! Sokszor előfordul ugyanis, hogy azok is elég hosszúak. Maximum az íve, az állása nem megfelelő, ezért látjuk esetleg "rövidnek". 

Szerencsére itt is elég széles a lehetőségek tárháza. 

1. Szempilla göndörítő

szempilla_gondorito.jpgAz örök klasszikus. 
Használata egyszerű. A két fémív közé kell befogni a saját pilláinkat és 3 lépésben pöndöríthetünk rajtuk vele: egészen a pillatőben, így megemelve az egész pillasort, utána a pillahossz felénél, hogy tovább nyissuk a tekintetet és legvégül a pillahossz végén, így adva meg egy szép ívet. 
Amire érdemes lehet figyelni: 

  • ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne csípjük be
  • még spirálozás előtt pödörítsünk, mert a spiráltól a szempillánk ráragadhat a fém ívre
  • használat előtt érdemes lehet az ív részét fertőtleníteni (vattakorongra felitatott sebbenzinnel áttörölve)
  • sokan bekönnyeznek tőle (függetlenül attól, hogy becsípik-e a bőrt vagy sem), így érdemes lehet még a sminkelés előtt használni, hogy mire a szemre kerül a sor, addigra már az esetleges könnyek is felszáradjanak
  • napi használatra nem javaslom, mert töri a pillákat!

 

2. Melegítős szempilla göndörítő

szempilla_gondorito2.jpg

Ugyanúgy működik, mint a korábbi, klasszikus párja. Annyi a különbség, hogy itt az ívek, amik közé a szempillánkat befogjuk felmelegednek. Nem kell megijedni, nem túl forróra! Egy apró lámpa jelzi, ha munkára kész a szerkezetünk.
A hő hatására pedig az egészen makacs , mereven előre meredő szálaknak is tudunk ívet adni. Ez a szerkezet még ott is tud hatni, ahol a hagyományos göndörítő nem.

 

 

 

 3. Japán szempilla göndörítő

szempilla_gondorito3.jpg Előfordulhat, hogy mélyen ülő szemünk van, erősebb szemöldökcsonttal rendelkezünk és ezáltal akár a hagyományos, akár a melegítős szempillagöndörítővel nem tudunk hozzáférni szempilláinkhoz. Ilyenkor sem kell elkeseredni, hisz erre találtak  ki ezt a fajta megoldást. 
Használata ugyanúgy történik, mint az előbbi göndörítőknek. A képen látható rózsaszín szivacs kerül alulra, támasztékként és a felső ív zár rá a pillákra. Előnye a korábbiakhoz képest, hogy a külső- belső sarkokban lévő pillákat is be tudja fogni, ami az előzőeknél nem mindig mondható el. Hátránya, hogy a teljes ívet nem tudja adni. Ő csak pillatőben kiemelni tud. További "hátránya", hogy itthon nem kapható, csak külföldről rendelhető. 

 

 

 

4. Melegítős "ceruza" szempilla göndörítő

szempillagondorito2.jpg Ez a Japán és a melegítős szempillagöndörítő "keresztezett" változata. Hisz azoknak is jó megoldás, akik nehezen érnek a pilláikhoz és azoknak is, akiknek túl merev pilláikon a hagyományos eszközök nem tudtak segíteni.

Használata egyszerű, hisz, mint egy spirállal "átfésüljük" a pillákat. Általában 3A-s elemmel működnek. Több márka is forgalmaz ilyen göndörítőket, érdemes szétnézni a kínálatok között. 

 

 Ha valakinek nincs kedve, ideje, türelme ezekkel az eszközökkel bíbelődni vagy netalántán hosszabb távú megoldást szeretne, azoknak lehetőségük van kozmetikusoknál tartós szempillagöndörítést kérni, mely hatása 6 hétig is kitarthat. 

 

Bármelyik módszert választjuk is, tudnunk kell, hogy mindegyik okoz némi kárt a pilláinkban. Van amelyik nagyobbat, van amelyik kisebbet! Így ápolni őket mindig is ajánlatos! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bridalmakeup.blog.hu/api/trackback/id/tr4213086634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása