Bridal makeup

Bridal makeup

Szempillák vonzásában!

2017. október 24. - esküvői sminkes


realashvege2.jpg

 Szép, dús, hosszú ívű szempilla. Szinte minden nő egyik leghőbb vágya. Esküvő esetén pedig még jobban ügyelünk arra, hogy a számunkra tetsző hosszban, dússágban  birtokoljuk őket.

A technika fejlődése a szépségipar ezen területére is mindig hozott kész megoldásokat. Érdemes hát végiggondolnunk a lehetőségeket, hogy mit is válasszunk eme jeles alkalomra! 

1) Tincses műszempillák

tincses_pilla.jpg

  Egy középből több tincs fut. Méreteit tekintve kapható: rövid, középhosszú és hosszú változatban.
 Felhelyezése latex alapú ragasztóval történik, mely lehet fekete színű ill. fehér. Ez utóbbi száradás után áttetszővé válik.
 Általában a külső ívre helyezünk fel belőle kb. 3 db-ot. 
 Eltávolítása könnyű. Finom, laza kézmozdulattal le kell húzni. Amennyiben a pillák leszedéskor nem törnek meg és a ragasztót eltávolítjuk, a pillatő fertőtlenítése után többször felhasználható. 
 Saját tapasztalataim: 

  • azonos hosszúságból nem szabad végigrakni a teljes ívet, mert kancsalít,
  • célszerűbb a már alapból feketére színezett ragasztót használni,
  • a hosszú változat eddig a legtöbb modellemnél túlontúl hosszúnak bizonyult,
  • műszempillák közül számomra a tincses volt a legtermészetesebb hatású.

 

2) Soros pilla

soros_pilla.jpg

 A tincses pillákkal ellentétben itt egy soron helyezkednek el a szálak. Felhelyezése hasonlóan, latex alapú ragasztóval történik, ugyanúgy, mint a tincses pillák esetében. 
Érdemes lehet megfontolni: 

  • az ív, amire a pillák fel vannak helyezve, minél vékonyabb legyen. A vastag alap nehezen veszi fel ugyanis a szemhéj ívét és ennek köszönhetően, ha nem is azonnal, de a sarkakban elenged a ragasztás és a pillasor el fog állni a szemtől. 
  • felragasztás előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy a sor nem-e hosszabb, mint a szemhéjunk hossza. Amennyiben hosszabb, úgy le kell vágni belőle és a saját méretünkre kell igazítani. Ügyelve arra, hogy a külső ívre eső részből vágjunk le!
  • Felhelyezéskor saját pilláinkat célszerű megemelni, göndöríteni rajtuk egyet, hogy beleolvadjanak a felhelyezendő pillák szálai közé. 
  • Ragasztásnál figyeljünk arra, hogy egészen pillatőbe ragasszuk és ne fölé, mert a pillatőnk és a felhelyezett sor közötti rés furcsa hatást kelt. 

 

Tippek/ trükkök: 

  • a sort érdemes laza kézmozdulatokkal, óvatosan meghajlítgatni, így kevésbé lesz merev felhelyezéskor és könnyebben veszi fel a szemhéj ívét.
  • egy MAC-es work shopon találkoztam azzal a módszerrel, amikor is egy külföldi sztár sminkes a soros pillát, annak felhelyezése előtt, több részre vágta. Mégpedig a következő módon: az első levágott rész a sor leghosszabb tincse (egyetlen egy szál) volt. Az indok: ezáltal sokkal természetesebb hatást lehet elérni. Ezt követően a többi részt 3 db-ba vágta. A levágott részeket a vízvonalba ragasztotta. Ez utóbbival szembeni aggályom (jómagam ugyanis soha nem próbáltam ki) , hogy a könny által a szembe mosott némi ragasztó mennyiben irritálja a szemet és okoz esetleg bármilyen kellemetlen mellékhatást.

3) Mágneses pilla

magneses_muszempilla.jpg

 

 Az idei év nagy slágere a mágneses műszempilla. A már szinte láthatatlan sorra felhelyeztek egy-egy mágnes párt. A két sor közé kell fogni a saját pilláinkat  a mágnesek pedig összezárva közrefogják azokat. Praktikusnak tűnik. Egy próbát megér. Ha beszereztem belőle és leteszteltem, feltétlenül írok róla.  Egyenlőre csak a promo videót láttam, ami alapján annyi a meglátásom az egésszel kapcsolatban, hogy a sor rövid és  ennek köszönhetően tartok tőle, hogy túl nagy differenciát eredményez a felhelyezett műszempilla és a le nem fedett pillasorunk között. 

 

 

 

 

 3D - 4D - 5D - 6D műszempillák 

muszempilla.jpg

 

 Csak úgy repkednek mára már a számok.
 Eleinte sokan értetlenül álltak a "több dimenziós" pillák hallatán.
Valljuk be jogosan. Mára azonban mindenki tisztában van vele, hogy ezek a számok a saját pillára ragasztott műszempillaszálak számát jelöli. 
Ennél a választásnál a legfontosabb, hogy olyan szakemberhez fordulj, aki minőségi anyagokkal  és szépen dolgozik!
Felhelyezést követően 3-5 hetente töltetni kell, a saját pillánkkal együtt kihulló műpillákat, hogy ne legyünk "foghíjasok". 

 

  Jelenleg ezek közül a megoldások közül választhatunk, ha műszempillát szeretnénk. Az első kettőt esküvői sminkesedtől bátran kérheted. A 3-4----D- s szempillákat azonban szakembertől kell kérni. Előfordulhat, hogy az általad választott sminkes foglalkozik ezzel is, de ritka! Mindenesetre bármelyiket is választod, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.

Egy esküvő esetén azért menjünk biztosra és válasszunk olyat, ami leginkább megfelel a habitusunknak és amiben igazán jól érezzük magunkat! Jó böngészést és addig is: 

zarszo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bridalmakeup.blog.hu/api/trackback/id/tr8813065780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása