Bridal makeup

Bridal makeup

Színek bűvöletében!

2019. július 17. - esküvői sminkes

szinek_buvoleteben.jpg               Kép forrása: Pinterest

 

  Az emberek mindennapjait "kitöltik" a színek. Sminkesként pedig ez hatványozottan igaz! Talán ebből kifolyólag is, otthonomban sok a szürke, a pasztell. Napközben éppen eléggé telítődöm velük ahhoz, hogy ide már nem hiányoznak úgy igazán. 

 Hosszú évekig dolgoztam úgy, hogy azon kívül, hogy melyik színnek, melyik a komplementere, hogy melyik szemszíhez melyik szín áll jól, azontúl már mélyebb elemzésekbe nem bocsájtkoztam. 

  Jóllehet sosem tagadtam igazán a színelmélet létezését és jogosultságát, de éreztem benne némi sántítást! Úgy éreztem, hogy ez a tudomány olyasmi, mint a közgazdaságtan. Ahol is az első és legfontosabb tétel: minden egyéb változatlansága mellett. Vagyis, ha egy dolg változik, akkor már borul az egész elmélet. Mivel túl nyakatekertnek éreztem, nem igazán alkalmaztam. Elégnek éreztem azt, hogy lássam, hogy a melegebb tónusok vagy a hidegebbek fognak jól állni a modellemen, ezt vegyítettem a korábban említett komplementer színekkel, a modell aktulis öltözetével és természetesen az aktuális trendekkel. Jóllehet a lányok nagyon boldogak voltak, bennem mindig ott motoszkált, hogy ezt lehetne még jobbá tenni. 

Idővel pedig, ahogy egyre több lett a személyes, esküvői megkeresésem, egyre inkább tapasztaltam, hogy a színek mögött azért több húzódik meg. Így jutottam el Tarcsay Mária, színdinamikai mérnökhöz, aki bevezetett engem is ezekbe a mélyebb rejtelmekbe. 

Nem mondom, hogy egyszerűbb lett az életem! :-D Sőt! Most már határozottan látom azt, hogy hol lehet még jobbá tenni a megjelenést. Ugyanakkor arra is rávilágított, hogy sokszor "tehetetlen" vagyok, hisz Magyarországon az emberek túlnyomó többsége nem a saját színei szerint öltözködik. 

 A fiatalabb korosztály mereven trend követő. Nem számít, hogy sápadt, karikás az adott ruhadarab színétől az arca. A fontos, hogy trendi legyen. Az erősebb karikákra pedig lelkesen keni vastagon a korrektort, jobb esetben némi színkorrekciót alkalmaz bázisokkal a korrektor felhelyezése előtt, ígí csökkentve némileg annak mennyiségét. 

Az idősebb korosztály már elengedi a trendeket, de erre a korra már van egy kiforrott stílus, ahol sokszor meghatározó egy-egy szín (pl. minimálnál a fekete, fehér, szürke), ami nem feltétlenül az ő színe.

 És ott van még egy nagyon erős tényező: az emberek színpreferenciája. Azt, hogy ki, melyik színhez vonzódik vagy akár viszolyog, azt nagyon sokminden befolyásolja. Annak egy nagyon erős érzelmi töltete van, ami akár lehet gyerekkori trauma is. Innen nem lehet és nem is szabad kibillenteni a modellt szakember irányítása, háttértámogatása nélkül!

Ami az én dolgomat nehezíti egy-egy esküvői sminknél az az, amikor jönnek az arák és boldogan mutatják a választott ruhát telefonjaikon. A nehézség pedig abból adódik, hogy - amennyiben nem a saját színeivel harmonizáló ruhát választ a lány - el kell döntsem, hogy a ruhához, vagy a lány színeihez sminkeljek. Igazából nagyjából mindegy, hogy melyik ujjamat harapom. A végeredmény ugyanaz. A smink  szép, de ugyanúgy egy űrt hagy a bennem, hogy ez lehetett volna tökéletesebb is!  Egy esküvőn pedig mi másra törekedne az ember, mint a tökéletes, harmónikus megjelenésre! Ha belegondolunk mennyi pénzt áldozunk a Nagy Napra! És pont ez az egészen pici, ám nem elhanyagolandó részlet, ami borzasztóan sokat emelhet az esküvő fényén. Többet is, mint egy jól megválasztott asztaldísz. Ennek elhagyása olyan, mintha egy hercegnő egy jeles alkalomnál elfelejtené a diadémet a fejére tenni. 

Egyik kedvenc személyes megtapasztalásomat szeretném megosztani, ami ha pár embert elgondolkodtat, már úgy érzem megérte elmondanom.

Egyik menyasszonyomnak komplett színkendős színelemzést készítettem a próbasmink megkezdése előtt. Az évszaktípusán túl meghatároztuk, hogy mely színek állnak arcközelben úgy igazán jól neki. Ezek után alakítottuk úgy a sminkjét, hogy a kihozott színek domináljanak. A lánynak gyönyörű zöld színű szeme volt. Mivel nem szerette hangsúlyosra sminkelni a szemét, így a natúr szem, erős száj kombó mellett maradtunk. Rúzsnak pedig a színkendő egyik színének megfelelő rúzst választottunk. Ahogy feltettük neki, a szemei zöldebbé, ragyogóbbá váltak. Olyannyira látta ő is a különbséget, hogy azonnal elkérte a rúzs színkódját! 

Szóval lányok, mielőtt felkerekednétek álmaitok ruháját kiválasztani, talán érdemes egy színelemzést végeztetni. Már csak azért is, mert olyan tudást kaptok a kezetekbe, amit bárhol, bármikor tudtok majd alkalmazni az életben! 

 

2019 Pantone - Living coral az esküvő jegyében!

livingcoral.jpg              Kép forrása: Pinterest

   Pantone minden évben meghatározza az adott év divatszínét. 2019-ben ez a szín pedig nem más, mint a korall. 
Tudtad, hogy a korall a boldog szerelem színe és hogy  a perzsák szívesen szőtték ezt a színt szőnyegeikbe, mert úgy tartották, hogy szerencsét és boldogságot hoz?
Tavasszal, nyáron az esküvő színeként is tud dominálni. Ám ne álljunk meg szimplán a kiegészítők, koszorúslány ruhák, a dekorációk vagy a férfi nyakkendők "asztalánál"! Bár tény és való, hogy üde színfoltja lehet így is a Nagy Napnak!

 Képek forrása: pinterest

      Érdemes elgondolkodni azon, hogy esetleg korall sminket kérjünk erre a jeles alkalomra! Nem kell tőle megijedni! Nagyon sokrétűen lehet felhasználni ezt a színt! Tehetjük a szemhéjra önmagában, vagy akár egy sötétebb színnel (pl. barna ) összesatírozva, de igazán extravagáns egy korall ajak is. Pláne, ha nem a szolidabb, hanem az erőteljesebb változatát választjuk! 

              A korall színnel is lehetünk ártatlan angyalok, de akár szívdöglesztő dívák is! Legyünk bátrak! Legyünk színesek! Korallra fel! 

 

 

A szép tekintetért!

 szempillaliftingkezdokep.jpg                                Kép forrása: Pinterest

 Biztos mindenki ismeretségi körében akad legalább egy olyan nő, akinek mélyen ül a szeme vagy erős a szemöldök csontja, aminek köszönhetően a szeme szinte "elvész" az arcán. Ugyanez történik az idő múlásával, amikor a gravitációnak köszönhetően szemhéj elkezd lefelé "csúszni" és mintegy "ránehezedik" a szemünkre. 
Ilyen esetben is sokat jelent, ha a szempillát megemeljük, íveljük, megnyitva ezzel a tekintetet és a pillák áldásos takarásának hála optikailag tüntetjük el az előnytelen adottságokat, változásokat (természetesen a festési fortélyok mellett, egymást kiegészítve). 

rejtett_szem.jpg                          Kép forrása: pinterest

 A szépségipar számos megoldást kínál a szempillák tekintetében. Ragaszthatjuk tincsenként, soronként saját magunknak, kérhetjük szakembertől az építés lehetőségét, így nem kell naponta bajlódni a ragasztgatással. 
  Jómagam, az idő múlásának ellenére is tartom azt a nézetemet, hogy sokszor nem a pillák hosszával van a gond, hanem azok állásával, ívével. Ezt látom nap nap után minden egyes modellemnél. A saját pillák göndörítésére is jó pár lehetőség közül választhatunk
 Menyasszonyok esetén kifejezetten törekszem a természetességre. Én ezt a vonalat képviselem.
Ugyanakkor azt sem tagadom, hogy szeretem az újat kipróbálni, tesztelni. Szeretek kísérletezni! Így történt, hogy bejelentkeztem egy szempilla lifting tanfolyamra. 
szempilla_liftingbaalbek.jpg                                                      Kép forrása: baalbek studio

    Az eljárás lényege, hogy a modell saját pillájának adunk egy tartós ívet. Ez az ív pedig megnyitja a szemet és ezáltal egy nagyon szép tekintetet  varázsol. 
 Folyamatában pedig: a megfelelő előkészületeket követően (a pillák letisztítása, zsírmentesítése, alsó pillák leragasztása stb.) kiválasztjuk a pilla hosszának megfelelő szilikon padot. Erre emeljük rá és rögzítjük a pillákat. A göndörítő zselét a már fixált pillákra kenjük és pilla erősségétől függően 8-10 percig hagyjuk rajta. Végül fixáljuk és hidratálóval, keratinos ápolóval zárjuk a kezelést. Lehetőség van a folyamat közben a pillák megfestésére is, hogy a hatás még drámaibb legyen. 

szempilla_liftingkati.jpg                            Kép forrása: saját munkám fotói, melyet a tanfolyamon készítettem

 Modellem pillája elég erős szálú, makacs pilla volt. Jól meg kellett dolgozni érte, hogy a szilikonra felfektessem. A montázs jobb alsó sarkában a kiindulási állapot látható (itt még nem volt felkapcsolva a kozmetikai kezelő lámpa). A bal alsó sarokban a kezelést követő állapot, ugyanabban a szemállásban már lámpával megvilágítva.  Az alsó pillák leragasztásához kollagénes alátétet használtam. Úgy érzem ott is szép eredmények születtek! 

A modellemtől este kapott üzenet pedig önmagáért beszél: 

"Köszönöm még egyszer a szépséges pillákat! Tényleg nagyon szép. Azt hiszem, most egy időre elfelejtem a tusvonalat, most ez így nagyon tetszik! � "

 Összegezve a tapasztalataimat: az eljárás hatása engem meggyőzött. Tartósságra 6-8 hetet ígérnek (erről nyilatkozni még nem tudok). Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon a göndörítő zselé mennyiben károsítja a szempillákat. Erre vonatkozóan szintén még korai lenne nyilatkozni. Ugyan több helyen olvastam,hogy nem károsít ennek ellenére nekem vannak fenntartásaim. De itt is mint minden másban, a mértékletesség nagyon sokat számít! Én biztos fogom ajánlani  és elkészíteni menyasszonyaimnak esküvő előtt vagy egy fontosabb eseményre, bálra vagy egy olyan alkalomhoz, ahol nagyon ki akarunk tenni magunkért. Hisz MEGÉRDEMELJÜK! 
liftingblogvege.jpg

 

 

 

 

 

Celeb esküvők celeb sminkjei!

voguebride2.jpg

  Minek is tagadni, rengeteg nő, asszony, lány, olykor- olykor férfi is kíváncsi mind a magyar, mind pedig a külföldi celebritás életére. Az ott látottak sokszor még nagyobb hatással vannak ránk, döntéseinkre, mint bármi más. Megfigyelték például, hogy Kate Middleton egyes hivatalos megjelenésekor viselt ruhák iránti kereslet ugrásszerűen megnő. 
 Sminkesként nem egyszer hallgatom, hogy egy Kim Kardashian sminket szeretnék és még sorolhatnám a neveket. Akár tetszik, akár nem az ő döntéseik, választásaik sokszor meghatározóak a saját lépéseink, döntéseink során! 
 Amit még szívesen veszünk górcső alá az a celebek esküvője! Ruha, haj, smink! Mindenre kíváncsiak vagyunk! Most csokorba gyűjtöttem egy-két esküvőt, amelynek nagy figyelmet szenteltünk! 

Ha már Kate Middleton-t említettem az elején, akkor talán kezdjük is vele és a Királyi választással! 

 Gondoltad volna, hogy Kate Middleton nem kérte profi sminkes segítségét az esküvője napján?
A Daily Mail írása szerint Kate Middleton indokként jelölte meg, hogy " ő ismeri legjobban a saját arcát és nem gondolja, hogy egy szakmabeli jobb munkát tudna végezni nála" . 
Egyes hírek szerint azonban az esküvő előtt vett pár magán leckét Bobby Brown egyik londoni székhelyű sminkesétől, Arabella Prestontól. Az esküvő napján pedig, szintén BB sminkese, Hannah Martin nyújtott asszisztenciát a hercegnőnek. Kate egy nagyon finom füstös szemet (fekete kontúrral) készített magának, halvány rózsaszín pírral az arcán és egy nagyon természetes, rózsaszín árnyalatú szájfénnyel a száján. Bobby Brown az esküvőt követően nyilatkozott, melyben az állt, hogy " Kate pompásan nézett ki az esküvőjén! Semmit nem változtattam volna a sminkjén! Nagyon szép, üde és ami a legfontosabb boldog menyasszony volt!"

celebeskuvoismink_kate_midelton2.jpg

 A rajongóknak pedig közreadtak egy face chartot, melyben a termékekre vonatkozóan is tettek ajánlást, ha valaki Kate sminkjéhez hasonló sminket szeretett volna magának!

katemiddletonfacechart.jpg

 Annabella Preston közkinccsé tette Kate makulátlan bőrének titkát is! Hisz nincs szép smink, szép bőr nélkül! A titok pedig nem más, mint a frottír törülköző. Véleménye szerint ugyanis ez az arcápolás kulcsa. Az arcot először egy tisztító olajjal, majd meleg vízzel benedvesített törülközővel törli át. 

katemiddletonolaj.jpgKép forrása: thecut.com  

Érdekesség: Miután szárnyra kelt a hír, hogy a hercegnő csipkebogyó olajat kedveli bőre tisztításához, közel 20 másodpercenkét adtak el egy üveggel a tisztító olajból! 

Kim Kardashian

  A kontúrozás koronázatlan királynőjének sminkjét a már oly jól ismert, Mario Dedivanovic készítette, aki egy reggeli adásban mesélte el, hogy a makulátlan Kim féle kontúrozást hogyan kell alapozóval elkészíteni. Véleménye szerint ugyanis a kontúr egy gyönyörű keretet ad az arcnak. Ennek szellemében bronzosítót tesz a hajtő, a járomcsont valamint az áll vonalára. Így érve el, hogy az arc keskenyebbnek lássék ill. ezzel csempész némi meleg tónust is rá. A hangsúlyt pedig az alapos eldolgozásra helyezi! A szemhéjra finom barnás füstös szemet készített, egy fekete, rövid tusvonallal és egy nagyon finom, alig észrevehető alsó kontúrral. Sminkjét pedig a szájára felvitt nude árnyalattal fejezte be. 

kimkardashianmakeup.jpg

Madonna

Két esküvője volt. Egyik 1985-ben köttetett Sean Pennel, a másik 2002-ben Guy Ritchievel.
Sminkesre vonatkozó információt nem igazán találtam. A 85-ben köttetettnél bennem megfér a gondolat, hogy maga sminkelte saját magát, hisz eléggé szabadelvű és lázadó volt. Ruháján is bordó virágok futottak keresztben, miközben abban az időben jellemzően hófehér esküvői ruhák voltak a népszerűek. 
A 2. házasságára vonatkozóan csak feltételezésem van, hogy mivel 2014-ig Gina Brook volt Madonna sminkese több turnéján,  így elképzelhető, hogy ő készíthette az esküvői sminkjét is. 
Ha megnézzük a képeket mindkettőn elég visszafogott és nagyon hasonló sminkben van. Natúr színek, erőteljesebb alsó kontúr és spirál, spirál, spirál.

madonnaeskuvo.jpg

celebeskuvoismink_madonna.jpg

Gwen Stefani

 Fényes bőr, tusvonal, vörös ajkak és csillogó szemöldökcsont! Ahogy már megszoktuk tőle! Nagyon elegáns smink egy esküvőre. A vörös rúzs a tusvonallal egy nagyon határozott egyéniséget takar. Ez az a kombináció, amit viselni tudni kell. Az ő esetében még az sem zavaró, hogy a piros rúzshoz egy erőteljes rózsaszín átmenetes ruhát választott. A ruha jelenleg egy kiállításon látható, más celeb esküvői ruhájának kíséretében. 

 celebeskuvoismink_gwen_stefani.jpg

 

 Dita von Tees

 Esküvőjén ikonikussá vált sminkjében tündökölt. Vagyis: tusvonal, piros rúzs, hófehér, porcelán bőr, melyet kiemel Vivienne Westwood által tervezett, irizáló lila színű ruhája. Az összhatás pedig egészen drámai. 

dittavontees.jpg

Victoria Bechkham 

 1999-ben kötött házasságot a jól ismert futballistával, David Bekchammel. Sminkje no makeup smink. Némi szájfénnyel és kicsit pilla tapasztó szempilla spirállal, melyet az alsó és felső pillákon is bátran használt! 

celebeskuvoismink_victoriabeckham.jpg

 

 Ahogy láthatjuk a celebeknél a natúr smink dívik főként. Itt sorolhattuk volna fel még Kate Mosst, Nicole Kidmant, Angelina Joliet is! Leszámítva azokat, akiknek a sminkjük a védjegyükké vált. Én nagyon szeretem a natúr, egyszerű sminkeket, hisz a legszebb arcát mutatják egy menyasszonynak! De természetesen mindig a "megrendelő" számít! 

 

 

 

 

Örömanyáinknak is!

oromanyasminkborito.jpg

 Menyasszonyként az előkészületekre nagy gondot fordítunk! Több ruhaszalont végigjárunk, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot! Próbahajat, próbasminket kérünk, hogy ne bízzunk semmit a véletlenre és minden a legtökéletesebb legyen.  
 A menyasszony mellett az édesanyáknak is kijár némi ragyogás. Hisz az ifjú pár mellett az örömszülők is az esemény középpontjába kerülnek és minden szem rájuk (is) szegeződik! 
 Egy visszafogott smink  sokat tud segíteni, hogy frissek és fiatalosak legyünk. És valljuk be, nem is lennénk igazán nők, ha nem örülnénk annak, hogy a gyermekünk Nagy Napján mi is ismét a "régi fényünkön" csilloghatunk!

Természetesen habitusunk, szokásaink határozzák meg, hogy ezt a fényt mennyire szeretnénk hangsúlyozni! 
Van, aki a kevesebb több alapon, egy szolid, visszafogott sminkben érzi jól magát!  

oromanyasmink.jpgKép forrása: Pinterest 

lisa_eldridge3.jpg                   Fotó: Pinterest / Lisa Eldridge munkája

 A picit bátrabb édesanyák kérhetnek akár hangsúlyosabb szemet is, anélkül, hogy nagyon kirívóak lennének az esküvőn. 


 oromaynasmink.jpg                 Kép forrása: Pinterest 

oromaynasmink5.jpg                 Kép forrása: pinterest 

Egy erőteljesebb rúzs is igazán impozáns lehet! Anélkül, hogy elvonnánk a figyelmet a menyasszonyról! oromanyasmink1.jpg                                                    Kép forrása: Pinterest 

erzsebet.jpgKép forrása: emirates247.com

 Akár hihető, akár nem, de rengeteg édesanya van, aki ilyenkor is elutasítja, hogy szakember kezei között szépüljön és a menyasszonyok "vért izzadnak", mire ráveszik őket egy ilyen vállalkozásra. Az ő esetükben érdemes lehet azzal érvelni, hogy Erzsébet királynőnek minden nap makulátlanul kell megjelennie. Talán máris másképp fogja látni a saját helyzetét! :-D 

 


 
 

 

 

2018-as menyasszonyi smink trendek a kifutókról!


sminktrend.jpg

 Lassan itt az év vége. Ugyan a nagy esküvői hajrát a hátunk mögött tudhatjuk, azért még akadnak szép számmal, akik ezekben az utolsó hónapokban mondják ki a boldogító igent. 
  És míg egyesek életük legboldogabb napjára készülnek, addig mások a tervezgetés lázas izgalmát élik át.  Nem csoda, hisz nemrég értek véget a 2018-as trendeket felvonultató bemutatók. A ruhairányzatok mellett itt lehet megismerkedni a jövő évi esküvői smink trendekkel is!

 A vezető sminkesek igyekeztek kitenni magukért, hogy úgy emeljék ki a modellek szépségét, hogy a ruháról ne vonják el a figyelmet! Szinte minden tervezőnél a modellek sminkjeihez hozzátettek egy aprónak tűnő, de annál lényegesebb változtatást, mely csak tovább emelte az összhatást. 

"No makeup" makeup 

nomakeup.jpg

  A kifutók legalapvetőbb sminkje. Az örök klasszikus, mely a menyasszonyok körében is egyre népszerűbb, hisz azok természetes szépségeire fókuszál. Az arcon megjelenő fény egy friss hatást kölcsönöz viselőjének. Érdemes megfigyelni az ajkak felső ill. alsó ívének vonalánál  megjelenő fényt. Akármilyen hihetetlen, de ez az apróság is emelni tudja a makulátlan no makeup ünnepies hatását. Ennek a smink típusnak az időtállóságát jelzi, hogy az egész 2018-as évet "átöleli". 

Üde tavasz

rose_makeup.jpg

 Az előbbi frissességet tetőzi ez a rózsaszín - pasztell sárga szemsmink. A halvány rózsaszínes árnyalat megjelenik még az arccsonton és az ajkakon is. Az üde tavaszias színek mellett a fény az arcról már sokkal inkább a teljes szájra koncentrálódik. Ezzel adva a menyasszonynak egy friss, de ugyanakkor modern megjelenést. 

Csillogó szemzug

lelarose.jpg

 Ha volt már fénylő ajkunk, arccsontunk, akkor miért ne kaphatna ugyanilyen csillogást a szemhéjunk! Ahhoz, hogy kellően elegáns hatást érjünk el, ügyelni kell arra, hogy a fényes textúrát finoman vigyük fel a belső szemzugba ill. az alsó és felső pillasorba úgy, hogy hátrafelé finoman dolgozzuk el és a külső zugba már teljesen láthatatlan legyen! A romantikus hatást növelhetjük a kupidóba (felső ajak két dombocskája közötti szakasz) felvitt, finom fénnyel. 

Rózsaarany

rose_gold_makeup.jpg

 2018-ban nem csak a jegygyűrű trendek tekintetében kap nagyobb figyelmet a rózsaarany, hanem az esküvői sminkben is! Egy kék szemű menyasszonynál kifejezetten kiemelheti szemének fényét ez az árnyalat. Pláne, ha a szemzugot sárga arannyal (ennél valamivel finomabban tenném) ill. a pillatövet és pillákat erőteljesebb feketével hangsúlyozzuk!  A tökéletes összhatás érdekében az ajkakat csak finoman árnyaljuk! 

Minimál művészet

minimal_muveszet.jpg

 A tusvonal itthon is nagy népszerűségnek örvend a menyasszonyok körében. A new yorki fashion weeken szintén találkozhattunk vele. Azonban itt már kicsit újragondolták, modernizálták a sminkesek a "legyen valami kék a menyasszonyon" szokást és egy pasztell kékkel a tus külső farkincáját kiemelték, ami egy igazán fiatalos és "pimasz" hatást kelt. 

Füstös szemek

smokeyeyesmenya.jpg

 Barnás füstös szemek, ahol a szemhéjat szürkésbarna ill. mályva színnel hangsúlyozták.  A sötét szemkontúr  elhagyása egy sokkal kifinomultabb, lágyabb hatást kölcsönöz a menyasszonynak. 

Sötét ajkak

oszitrend.jpg

 Ősszel és télen igazán mutatós egy sötétebb árnyalat. Akár szemen, akár szájon. Úgy tűnik, hogy 2018 őszén a sötét ajkak fognak dominálni. A fényes bőr és a pillatőbe húzott fényes textúra kifejezetten ünnepivé teszi megjelenésünket. 

Hófehér tusvonal

fehertusmenya.jpg

 Már nem először jelenik meg a fehér tusvonal az esküvői smink trendek körében! Úgy látszik még 2018-ban is nagy népszerűségnek fog örvendeni! A felső vízvonalban (de csakis a felső vízvonalban!) egy kis feketével megtámogatva egészen igéző tekintetet varázsol! Egy téli esküvőnél kifejezetten ünnepi megjelenést kölcsönöz!

Cicaszem duplán

duplatus.jpg

 Ha már tusvonal, akkor duplázzuk! Legalábbis hatásában. A klasszikus tusvonalhoz, a mélyítő vonal kicsit határozottabb megerősítésével, olyan hatást érhetünk el, mintha a menyasszonynak dupla tusvonala lenne. Ezzel is ráerősítve a cica szemre. Ehhez a 20-as éveket idéző fejdíszhez egy igazán elegáns megoldás!

 A 2018-as év valamivel több lehetőséget ad a sminkek terén, mint az idei. Azonban ne feledjük, trendek jönnek-mennek és amennyiben nem érezzük magunkénak, akkor engedjük el őket és válasszunk olyan sminket, ami habitusunknak leginkább megfelel!
Egyetlen dolgot azért kiemelhetünk: külföldi menyasszonyi trendek között már jó ideje nem találkozunk a fekete szemceruzával. Ezt talán érdemes lehet nekünk is megszívlelni! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metamorfózis

h_werk_ff_08.jpg

  Egy fiatal lány, két elképzelés és egy fotózás! 
  Egy játék szerencsés nyertese volt Helga. A nyereménye pedig nem más volt, mint egy menyasszonyi átváltoztatás. Épp az esküvője előtt állt, így pont kapóra jött a nyeremény, hisz sok mindent megtudhatott magáról. Mi áll jól neki, mit kell kerülnie. 

helgablogfoto.jpg

 Az első szettje egy sellő fazonú ruha volt, mellyel gyerekkori álmát szerette volna "életre kelteni".
 Ehhez a ruhához a hangsúlyt inkább a szájra helyeztem. Helga megjelenését számomra egy tusvonal és egy erősebb rúzs tette királynőivé, ami egy esküvőnél úgy gondolom elengedhetetlen. 

 A második szettje egy A vonalú ruha volt, mely az egész lánynak egy nagyon szép lágyságot, kislányos bájt adott és egyúttal megtörte a  sellő fazon adta "élt".
 A hangsúlyt a szájáról a szemére helyeztem. Zöld szemét a lila tökéletesen kiemelte, szájára a fejdíszével harmonizáló szín került, amit egy kis szájfénnyel tetéztem, hogy optikailag egy picit nagyítsam és báját emeljem.


 Egy lány, két különböző stílus! És még mennyi lehetett volna! Szeretem, amikor a menyasszony elenged minden elképzelést és másokra bízza magát! Akkor születnek az igazi csodák! Sokszor egészen meglepőek!
Ne habozzatok! Kísérletezzetek! Legyetek kíváncsiak! Ki tudja, lehet egy olyan végeredményt kapsz, amire Te nem gondoltál volna! ;-D

 helgaelotteutana.jpg

 

Adjunk ívet a szempilláknak!

szempillagondorites.jpg

  Mielőtt bárki belevágna a műszempilla kérdésbe, érdemes megnéznie sajátját! Sokszor előfordul ugyanis, hogy azok is elég hosszúak. Maximum az íve, az állása nem megfelelő, ezért látjuk esetleg "rövidnek". 

Szerencsére itt is elég széles a lehetőségek tárháza. 

1. Szempilla göndörítő

szempilla_gondorito.jpgAz örök klasszikus. 
Használata egyszerű. A két fémív közé kell befogni a saját pilláinkat és 3 lépésben pöndöríthetünk rajtuk vele: egészen a pillatőben, így megemelve az egész pillasort, utána a pillahossz felénél, hogy tovább nyissuk a tekintetet és legvégül a pillahossz végén, így adva meg egy szép ívet. 
Amire érdemes lehet figyelni: 

  • ügyeljünk arra, hogy a bőrt ne csípjük be
  • még spirálozás előtt pödörítsünk, mert a spiráltól a szempillánk ráragadhat a fém ívre
  • használat előtt érdemes lehet az ív részét fertőtleníteni (vattakorongra felitatott sebbenzinnel áttörölve)
  • sokan bekönnyeznek tőle (függetlenül attól, hogy becsípik-e a bőrt vagy sem), így érdemes lehet még a sminkelés előtt használni, hogy mire a szemre kerül a sor, addigra már az esetleges könnyek is felszáradjanak
  • napi használatra nem javaslom, mert töri a pillákat!

 

2. Melegítős szempilla göndörítő

szempilla_gondorito2.jpg

Ugyanúgy működik, mint a korábbi, klasszikus párja. Annyi a különbség, hogy itt az ívek, amik közé a szempillánkat befogjuk felmelegednek. Nem kell megijedni, nem túl forróra! Egy apró lámpa jelzi, ha munkára kész a szerkezetünk.
A hő hatására pedig az egészen makacs , mereven előre meredő szálaknak is tudunk ívet adni. Ez a szerkezet még ott is tud hatni, ahol a hagyományos göndörítő nem.

 

 

 

 3. Japán szempilla göndörítő

szempilla_gondorito3.jpg Előfordulhat, hogy mélyen ülő szemünk van, erősebb szemöldökcsonttal rendelkezünk és ezáltal akár a hagyományos, akár a melegítős szempillagöndörítővel nem tudunk hozzáférni szempilláinkhoz. Ilyenkor sem kell elkeseredni, hisz erre találtak  ki ezt a fajta megoldást. 
Használata ugyanúgy történik, mint az előbbi göndörítőknek. A képen látható rózsaszín szivacs kerül alulra, támasztékként és a felső ív zár rá a pillákra. Előnye a korábbiakhoz képest, hogy a külső- belső sarkokban lévő pillákat is be tudja fogni, ami az előzőeknél nem mindig mondható el. Hátránya, hogy a teljes ívet nem tudja adni. Ő csak pillatőben kiemelni tud. További "hátránya", hogy itthon nem kapható, csak külföldről rendelhető. 

 

 

 

4. Melegítős "ceruza" szempilla göndörítő

szempillagondorito2.jpg Ez a Japán és a melegítős szempillagöndörítő "keresztezett" változata. Hisz azoknak is jó megoldás, akik nehezen érnek a pilláikhoz és azoknak is, akiknek túl merev pilláikon a hagyományos eszközök nem tudtak segíteni.

Használata egyszerű, hisz, mint egy spirállal "átfésüljük" a pillákat. Általában 3A-s elemmel működnek. Több márka is forgalmaz ilyen göndörítőket, érdemes szétnézni a kínálatok között. 

 

 Ha valakinek nincs kedve, ideje, türelme ezekkel az eszközökkel bíbelődni vagy netalántán hosszabb távú megoldást szeretne, azoknak lehetőségük van kozmetikusoknál tartós szempillagöndörítést kérni, mely hatása 6 hétig is kitarthat. 

 

Bármelyik módszert választjuk is, tudnunk kell, hogy mindegyik okoz némi kárt a pilláinkban. Van amelyik nagyobbat, van amelyik kisebbet! Így ápolni őket mindig is ajánlatos! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szempillák vonzásában!


realashvege2.jpg

 Szép, dús, hosszú ívű szempilla. Szinte minden nő egyik leghőbb vágya. Esküvő esetén pedig még jobban ügyelünk arra, hogy a számunkra tetsző hosszban, dússágban  birtokoljuk őket.

A technika fejlődése a szépségipar ezen területére is mindig hozott kész megoldásokat. Érdemes hát végiggondolnunk a lehetőségeket, hogy mit is válasszunk eme jeles alkalomra! 

1) Tincses műszempillák

tincses_pilla.jpg

  Egy középből több tincs fut. Méreteit tekintve kapható: rövid, középhosszú és hosszú változatban.
 Felhelyezése latex alapú ragasztóval történik, mely lehet fekete színű ill. fehér. Ez utóbbi száradás után áttetszővé válik.
 Általában a külső ívre helyezünk fel belőle kb. 3 db-ot. 
 Eltávolítása könnyű. Finom, laza kézmozdulattal le kell húzni. Amennyiben a pillák leszedéskor nem törnek meg és a ragasztót eltávolítjuk, a pillatő fertőtlenítése után többször felhasználható. 
 Saját tapasztalataim: 

  • azonos hosszúságból nem szabad végigrakni a teljes ívet, mert kancsalít,
  • célszerűbb a már alapból feketére színezett ragasztót használni,
  • a hosszú változat eddig a legtöbb modellemnél túlontúl hosszúnak bizonyult,
  • műszempillák közül számomra a tincses volt a legtermészetesebb hatású.

 

2) Soros pilla

soros_pilla.jpg

 A tincses pillákkal ellentétben itt egy soron helyezkednek el a szálak. Felhelyezése hasonlóan, latex alapú ragasztóval történik, ugyanúgy, mint a tincses pillák esetében. 
Érdemes lehet megfontolni: 

  • az ív, amire a pillák fel vannak helyezve, minél vékonyabb legyen. A vastag alap nehezen veszi fel ugyanis a szemhéj ívét és ennek köszönhetően, ha nem is azonnal, de a sarkakban elenged a ragasztás és a pillasor el fog állni a szemtől. 
  • felragasztás előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy a sor nem-e hosszabb, mint a szemhéjunk hossza. Amennyiben hosszabb, úgy le kell vágni belőle és a saját méretünkre kell igazítani. Ügyelve arra, hogy a külső ívre eső részből vágjunk le!
  • Felhelyezéskor saját pilláinkat célszerű megemelni, göndöríteni rajtuk egyet, hogy beleolvadjanak a felhelyezendő pillák szálai közé. 
  • Ragasztásnál figyeljünk arra, hogy egészen pillatőbe ragasszuk és ne fölé, mert a pillatőnk és a felhelyezett sor közötti rés furcsa hatást kelt. 

 

Tippek/ trükkök: 

  • a sort érdemes laza kézmozdulatokkal, óvatosan meghajlítgatni, így kevésbé lesz merev felhelyezéskor és könnyebben veszi fel a szemhéj ívét.
  • egy MAC-es work shopon találkoztam azzal a módszerrel, amikor is egy külföldi sztár sminkes a soros pillát, annak felhelyezése előtt, több részre vágta. Mégpedig a következő módon: az első levágott rész a sor leghosszabb tincse (egyetlen egy szál) volt. Az indok: ezáltal sokkal természetesebb hatást lehet elérni. Ezt követően a többi részt 3 db-ba vágta. A levágott részeket a vízvonalba ragasztotta. Ez utóbbival szembeni aggályom (jómagam ugyanis soha nem próbáltam ki) , hogy a könny által a szembe mosott némi ragasztó mennyiben irritálja a szemet és okoz esetleg bármilyen kellemetlen mellékhatást.

3) Mágneses pilla

magneses_muszempilla.jpg

 

 Az idei év nagy slágere a mágneses műszempilla. A már szinte láthatatlan sorra felhelyeztek egy-egy mágnes párt. A két sor közé kell fogni a saját pilláinkat  a mágnesek pedig összezárva közrefogják azokat. Praktikusnak tűnik. Egy próbát megér. Ha beszereztem belőle és leteszteltem, feltétlenül írok róla.  Egyenlőre csak a promo videót láttam, ami alapján annyi a meglátásom az egésszel kapcsolatban, hogy a sor rövid és  ennek köszönhetően tartok tőle, hogy túl nagy differenciát eredményez a felhelyezett műszempilla és a le nem fedett pillasorunk között. 

 

 

 

 

 3D - 4D - 5D - 6D műszempillák 

muszempilla.jpg

 

 Csak úgy repkednek mára már a számok.
 Eleinte sokan értetlenül álltak a "több dimenziós" pillák hallatán.
Valljuk be jogosan. Mára azonban mindenki tisztában van vele, hogy ezek a számok a saját pillára ragasztott műszempillaszálak számát jelöli. 
Ennél a választásnál a legfontosabb, hogy olyan szakemberhez fordulj, aki minőségi anyagokkal  és szépen dolgozik!
Felhelyezést követően 3-5 hetente töltetni kell, a saját pillánkkal együtt kihulló műpillákat, hogy ne legyünk "foghíjasok". 

 

  Jelenleg ezek közül a megoldások közül választhatunk, ha műszempillát szeretnénk. Az első kettőt esküvői sminkesedtől bátran kérheted. A 3-4----D- s szempillákat azonban szakembertől kell kérni. Előfordulhat, hogy az általad választott sminkes foglalkozik ezzel is, de ritka! Mindenesetre bármelyiket is választod, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.

Egy esküvő esetén azért menjünk biztosra és válasszunk olyat, ami leginkább megfelel a habitusunknak és amiben igazán jól érezzük magunkat! Jó böngészést és addig is: 

zarszo.jpg

Halloweeni esküvő? - Miért is ne?

 halloweenkezdokep.jpg                                                                                                                                             Kép forrása: pinterest

 Hazánkban ugyan még nem, de külföldön nagy divatja van a tematikus esküvőknek.
Ha jobban belegondolunk nem is olyan rossz ötlet egy téma köré építeni a mennyegzőt! Főleg, ha az ifjú párnak közös hóbortja is akad! 

 Kicsit bizarr ugyan, de van akinek a Halloween áll a szívéhez közel! Egy biztos e jeles napon, melege senkinek nem lesz.  Némi humorral megfűszerezve és ügyelve a részletekre akár az év legjobb lagzijával büszkélkedhetünk  házigazdaként vagy lehetünk gazdagabbak vendégként. 

 Természetesen a boldog arának sem kell "Frankenstein" mennyegzőre készülnie. Számtalan megoldás van arra, hogy  legnagyobb pompájában jelenjen meg. 

 Sminkben is ügyelni kell arra, hogy a téma figyelembevétele mellett egy erős, de dekoratív sminkkel szépítsük (!!) a menyasszonyt és én mindenképp elengedném az ilyenkor szokásos halloweeni kliséket (mint pl. világosra "meszelt" arc, fekete "panda" szemek stb.)!
 Ellenben bátran nyúlnék a sötét lila, mélybordó vagy piros rúzshoz. A szemeket pedig  barna, burgundi színekkel  hangsúlyoznám vagy akár jól bevált tusvonallal. Itt az oly jól ismert és vitatott arckontúrt kicsit hangsúlyosabbá tehetjük!

 A smink milyenségét az esküvő témán belüli stílusához is igazítsuk!

 Egy elegánsabb stílusú esküvőnél mehet esetleg teljesen natúr / nude smink erőteljes kontúrral, nude szájjal vagy a tusvonal (burgundi színben is!), mélyítőben némi bordós, barnás árnyalattal, bordós szájjal. 


 Ha kicsit bohémabbak vagyunk, akkor bordós- barnás füstös szem, hangsúlyos szájjal akár. 

 Ezen túl számos variáció létezhet! Célom csupán a lehetőségek vázolása volt a teljesség igénye nélkül!

Ha megragadott a tematikus esküvő ötlete, ne habozz!! Inspirálódj, ötletelj, tervezz! Hidd el, megéri!! ;-D 

 

 

 

 

 

  

süti beállítások módosítása